Премиерът разкрии подробности за детската болница.Финансирането за държавната детска болница е осигурено,

...
Премиерът разкрии подробности за детската болница.Финансирането за държавната детска болница е осигурено,
Коментари Харесай

Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено

Премиерът разкрии подробности за детската болница.

Финансирането за държавната детска болница е обезпечено, за личния състав не мога да кажа, разгласи пред публицисти служебният премиер Димитър Главчев в Клисура.

Коментарът му е във връзка решението на служебното държавно управление от през днешния ден да одобри създаването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София. 

Няма колизия сред двете лечебни заведения - едната е и за деца, и за възрастни, а другата е единствено за деца. Но отново споделям, че финансирането за държавната детска болница е обезпечено, по този начин ме увери министърът на опазването на здравето, обясни Димитър Главчев, написа novini.bg.

Решението на кабинета докара до реакцията на Обществения съвет за основаване на Национална детска болница, съгласно който София и районът нямат финансовия и кадрови потенциал да захранят две огромни, многопрофилни детски лечебни заведения.

От Обществения съвет настояха служебното държавно управление да изясни решението си за одобряването на плана. На решението реагираха с позиция и от Министерството на здравеопазването, откъдето обясниха, че в бъдещата частна болница „ Мама и Аз “ се плануват единствено 40 кревати за деца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР